Marion vertelt over inzet Evie | Zomervibes | Nieuwe e-learnings | .. Kun je deze e-mail niet goed lezen?
Bekijk de online versie.

Beste %%first_name%%,

“Is het iets dat jij voor de volgende Praktijksteun nieuwsbrief de inleiding schrijft? Kun je je meteen als teamleider voorstellen.” Als net gestarte meewerkend teamleider, kwam deze onvermijdelijke vraag dit stukje te schrijven voor jullie. Tja, en wat ga je dan allemaal vertellen en welke boodschap geef je mee. Oké, eerst het voorstellen, dat is het minst moeilijke: Ik ben dus Mariëlle van Lankveld, (nog) 51 jaar, getrouwd met John en moeder van 2 zoons, Jonas van 23 jaar en Pepijn van 20 jaar. We wonen in het mooie groene Heeswijk-Dinther met hond Rebble en 2 katten Juup en Despo. De jongste zoon woont en studeert in Leiden. In mijn vrije tijd wandel ik graag, lees ik een goed boek, bezoek ik graag concerten/festivals, sinds een paar jaar fervent carnavalsvierder, en speel ik sinds een jaar (tenor)saxofoon, maar kan ik ook echt lui zijn.

Mijn achtergrond is SPV, en inmiddels al sinds 2017 in dienst bij Praktijksteun als POH-GGZ. En nu dus sinds 1 juni in de combi met de functie van meewerkend teamleider. Ik heb de eerste paar weken als meewerkend teamleider, inspirerend, energiek, leerzaam, uitdagend ervaren. De tot nog toe gelegde contacten met het team zijn fijn en vooral gericht op kennismaking.

De komende periode staat voor velen van jullie in het teken van vakantie. Waar je reis ook heen gaat, ontspanning en uitgerust weer kunnen beginnen na die paar weken is vaak het allerbelangrijkste. Maar wat is ontspanning nu eigenlijk? Een vraag die patiënten ook vaak stellen, ONTSPANNEN, HOE DAN? Ontspanning is voor iedereen anders, waar de een blij wordt van een warm bad, loop ik daar gillend van weg, te warm, en weer te snel koud, geen tijd voor etc. Meditatie is ook zo’n ding: of je houdt ervan of je kan er niets mee. Ik ben op dat vlak nog in de ontdekkende fase. Ontspannen doe ik dus wel zoals ik hierboven al schreef bij mijn vrijetijdsbestedingen door te wandelen met en zonder hond, muziek te luisteren, sax te spelen of gewoon lui te zijn.

In september gaan we met een camper op pad, het idee is richting Kroatië, de sax blijft thuis, boeken gaan wel mee, mijn Spotify list, de wandelschoenen en de fietsen, dus ik denk dat de ingrediënten om te kunnen ontspannen er zijn. En anders gewoon lekker lui zijn voor de camper. Heerlijk!

Kortom, ga genieten van je vakantie, ontspan op jouw manier en kom weer uitgerust terug.

Met vriendelijke groet, 

Mariëlle van Lankveld
Meewerkend Teamleider en POH-GGZ
 


In deze nieuwsbrief lees je meer over...

Klik op de items om direct naar het bericht te gaan.



Het woord is aan...

Katrien Berckmans


Een paar oud-collega's hebben me erg enthousiast gemaakt! POH-GGZ is een functie die in België niet bestaat dus waar ik niet vertrouwd mee was. Hun enthousiasme was zo aanstekelijk dat ik toch de sprong gewaagd heb. Ik ben er nog steeds erg blij om! Praktijksteun vind ik een fijne organisatie met veel mogelijkheden en vooral veel sympathieke collega's! 
 

Benieuwd naar de helden van Katrien? En naar wat haar vakspecialiteit is? Klik op de button om het hele verhaal van Katrien te lezen.  
 

Lees verder →


Marion over het inzetten van het
e-healthplatform Evie


Collega Marion Oehmen maakt voor ongeveer de helft van haar patiënten gebruik van de e-healthmodules van Evie. In een interview vertelde ze over hoe zij e-health inzet, welke meerwaarde ze ziet in het gebruik ervan en ook deelt ze enkele tips. Lees het hele interview onder de button.   
 
Lees verder →


Zomervibes

 

Het is zomer! Voor velen de tijd voor leuke uitstapjes of een vakantie in binnen- of buitenland. Wij stelden het team op kantoor de vraag: “Wat is jouw favoriete zomeruitje of heb je nog een vakantietip voor anderen die je wilt delen?”. Kortom, we verzamelden onze ‘zomervibes’ in het document onder de button. Wie weet doe je nog ideeën op voor jouw zomer! Geniet er in ieder geval van.
     
Klik hier om naar de zomervibes te gaan →


 

Nieuws over de GGZ en huisartsenbranche

Overzichtelijk op een rij



Collega's 

Indiensttredingen

  • Angela van de Kerkhof; Angela start als POH-GGZ met opleidingsplaats bij Huisartspraktijk Nicolay te Wageningen en bij Huisartsengroep de Poort te Wageningen
  • Maarten Meems; Maarten start als POH-GGZ in samenwerking met NEO Huisartsenzorg bij BHH Huisartsen te Nijmegen, Huisartsenpraktijk de Raam te Grave en bij UGC Heyendael te Nijmegen.
  • Miranda van der Hart; Miranda is gestart als POH-GGZ met opleidingsplaats bij Huisartsenpraktijk De Besterd te Oosterhout.
  • Vrony van Beers; Vrony start als POH-GGZ met opleidingsplaats bij Huisartsenpraktijk Raaijmakers te Sprang-Capelle.
 

Diploma behaald

  • Onlangs hebben Danitsja Kuijpers, Edith Sigmans, Karin Tamminga, Linda Janssen, Marjolein Kolen, Marjolein de Wit, Marleen van Overveld, Miriam Tournier, Robin Driessen, Simone de Bakker en Yara Nuiten hun diploma behaald. Van harte gefeliciteerd!                
       
 


Scholingen 2023

"Education isn't something you can finish."
 

In de maand september staan de volgende scholingen op de planning:  Het volledige scholingsaanbod 2023 is te vinden in POH-GGZ Academy.
 
Ga naar POH-GGZ Academy→
​​​
  

Scholing uitgelicht

​​​​​​
Sexualiteit bespreken in de huisartsenzorg | Meer informatie
Vorm en duur: online scholing | Eén avond van twee uur.
Datum en locatie: 18 september, 24 oktober en 29 november
Accreditatie: 2 punten

Tijdens deze scholing word je versterkt in je algemene kennis over seksuele gezondheid en de relatie tot ouder worden, chronische ziekten, lichamelijke beperking en kanker. Je krijgt tools aangereikt om seksualiteit op een proactieve en uitnodigende manier te bespreken met je patiënten.
 
 

Nieuwe e-learnings (AccrediDact)

Verward gedrag | Meer informatie
Als POH-GGZ heb je af en toe te maken met gedrag waar je niets van begrijpt. Meestal heb je snel in de gaten dat er iets niet klopt. Maar het kan ook zijn dat je pas later bedenkt dat iemand een verwarde indruk maakt. In deze online training krijg je handvatten om verward gedrag te herkennen, hoe je ermee om kunt gaan en hoe de zorg en wetgeving voor mensen met onbegrepen gedrag in Nederland geregeld is. Met behulp van casuïstiek wordt ingegaan op de oorzaken en context van onbegrepen gedrag.

Autisme | Meer informatie
“Heeft mijn kind autisme?”, “Ik herken veel in mijn kind. Heb ik het ook?”, “Hoe moet ik met die diagnose autisme omgaan op mijn werk?”, “Ik wil van mijn diagnose autisme af”
Vanwege de toegenomen druk op de GGZ en de aandacht voor autisme is het begrijpelijk dat de POH-GGZ veel wordt geconfronteerd met vragen over autisme. De rol van de POH-GGZ is in eerste instantie een verheldering van de hulpvraag om daarna, in overleg met de huisarts, door te kunnen verwijzen voor diagnostiek of behandeling. In deze online training, specifiek voor de POH-GGZ, komen achtereenvolgens de vroege herkenning, diagnostiek en de behandeling aan de orde voor kinderen, adolescenten en volwassenen.


Spreek ook jouw netwerk aan

Zoals onderstaand te zien: wij zijn op zoek naar nog meer toppers!


Zit er iemand in jouw netwerk waarbij één van de onderstaande functies een goede match kan zijn? ​​​​​Jij kunt helpen door als collega van Praktijksteun een geschikte kandidaat aan te dragen voor één van de vacatures. Als tegenpresentatie krijg je hiervoor een cadeaubon van € 250,-. Lees hier meer over deze regeling.



Vacatures 



 

Contact

Vragen? Suggesties? Opmerkingen? Neem dan contact op met...


Praktijksteun: 088 - 201 38 20 of info@praktijksteun.nl
  • Maak op de website kennis met het team van POH-GGZ, het ondersteunende team en de verbonden professionals. 
Personeelsvertegenwoordiging (PVT)
Gabry Verberne (voorzitter), Mariska Musch en Xandra Hekstra

Kennispunt
kennispunt@praktijksteun.nl

​​
Coaches

Annemarie Nederlof, Christel Versantvoort, Diana KleinErica Althuizen, Jacqueline de Weerd, Marieke DekkersMarlies van Ham, Monique van der HeijdenSandra Nuijten en Wendy den Dekker

Vertrouwenspersonen 
Sandra Pistorius Mochten er interfererende zaken spelen tussen jou en de interne vertrouwenspersoon, dan kun je onze externe vertrouwenspersoon benaderen (contactgegevens vind je terug in ons Handboek POH-GGZ, artikel 7.13).
PRO Groep, het moederbedrijf van Praktijksteun, sponsort Micro-CARE Nepal

Praktijksteun | Hofstraat 167 | 5641 TD | Eindhoven | T: 088 - 201 38 20 | www.praktijksteun.nl
Volg ons op LinkedIn en Facebook