Lees hier meer. Kun je deze e-mail niet goed lezen?
Bekijk de online versie.

Beste %%first_name%%,

Als professionals in de eerstelijnszorg spelen jullie een cruciale rol in de gezondheid van de patiënten. Al lange tijd staat juist deze eerstelijns zorg onder hoge druk. Er is bezorgdheid over de toegankelijkheid tot zorg, de hoge werkdruk, administratieve lasten en tarieven. Het wordt jullie dan ook van harte gegund om met de zomer in aantocht lekker te genieten van de welverdiende rust.

In deze nieuwsbrief willen we jullie informeren over de afspraken met betrekking tot de aanmeldroute, doorlooptijden en escalatiemogelijkheid van het samenwerkingsverband Crossroads – in te zetten bij zeer complexe jeugdcasuïstiek – zowel voor reguliere als spoedaanmelding.

Daarnaast nodigen we je graag uit voor de netwerkbijeenkomst op 10 oktober aanstaande. Heb jij de datum ook al in je agenda staan? 

Voor nu wens ik iedereen meer dan goeds voor de komende zomerperiode!  

Hartelijke groet,

Marieke Couwenberg
Programmamanager GGZ
 


In deze nieuwsbrief lees je meer over...

Klik op de items om direct naar het bericht te gaan.




Werkafspraken Crossroads

Afspraken over het aanmelden bij Crossroads voor huisartsen

We horen regelmatig signalen over de aanmeldingen van jeugdigen bij het samenwerkingsverband Crossroads. Over deze signalen wordt het gesprek met Crossroads en de gemeenten gevoerd. Daarnaast heeft PrimaCura GGZ aan Crossroads gevraagd om duidelijk op papier uit te werken (1) hoe de aanmeldroute loopt, (2) wat je mag verwachten van Crossroads, (3) wat te doen bij spoed en (4) hoe en waar kan er zo nodig geëscaleerd worden.

Onder de button zijn deze werkafspraken van Crossroads te lezen. Mocht je er met Crossroads niet uitkomen en heb je behoefte aan overleg of wil je een signaal afgeven bij PrimaCura GGZ? Dan kun je als huisarts voor inhoudelijke afstemming contact opnemen met Femke Migchelbrink (Kaderhuisarts GGZ). Voor procesvragen of om signalen te delen kan de huisarts of POH-GGZ contact opnemen met Marieke Couwenberg (Programmamanager GGZ in de huisartsenzorg) via 06 4926 5152.

 
Lees meer →


​​​​​
Netwerkbijeenkomst GGZ: Gezamenlijk Georganiseerde Zorg 

Save the date! 

Doelgroep: Alle POH-GGZ, huisartsen en andere GGZ-partners in Midden-Brabant
Datum: Donderdag 10 oktober 2024 (17.00 tot 20.15 uur)
Locatie: Van der Valk Hotel, Dr. Bloemenlaan 8 in Tilburg

Tijdens deze editie staat het thema "Veerkracht en verbinding: Samen sterker voor kind & jeugd" centraal. Systeem- en psychotherapeut Bruno Hillewaere zal een systemische visie presenteren en bespreken hoe deze in de dagelijkse praktijk kan worden toegepast, met bijzondere aandacht voor gesprekken met jongeren en ouders. Daarnaast wordt er een netwerkmarkt georganiseerd waar medewerkers van verschillende initiatieven en organisaties uit het jeugdzorgnetwerk in Midden-Brabant zichzelf voorstellen. Er zal volop gelegenheid zijn om met elkaar in gesprek te gaan.

 
Meer informatie →

De mogelijkheid tot aanmelden volgt vanaf eind augustus.
 



Kijkje in de keuken...

Bij Patricia Bonants

"Vrijheid in bewegen geeft vrijheid in leven! Dit is de visie van onze praktijk. Wij zien vaak mensen bij ons komen die letterlijk, en zeker ook figuurlijk, vast zitten in hun lichaam.

Patricia Bonants is mijn naam en ik werk als (psychosomatisch) fysiotherapeut in een fysiotherapiepraktijk binnen het gezondheidscentrum. Naast mijn werk als fysiotherapeut ben ik ook mede-eigenaar van de praktijk. Dit geeft een mooie afwisseling in mijn werktaken. Het werken met mensen en samen kijken naar wat er verbeterd/veranderd kan worden, vind ik het leukste om te doen. De behandelinterventies zijn dan ook altijd gericht op balans vinden, in de brede zin van het woord: balans tussen spanning-ontspanning, balans tussen lichaam-geest, balans tussen werk-privé, balans tussen belasting-belastbaarheid.. etc."

 
Lees hier verder →


​​​​​
Berichten van partners


Centrum voor Lichaam, Geest en Gezondheid (CLGG)

Het Centrum voor Lichaam, Geest en Gezondheid (CLGG) heeft de afgelopen maanden de toegankelijkheid en beschikbaarheid van 3e lijns zorg voor mensen met Aanhoudende Lichamelijke Klachten (ALK, voorheen SOLK) verbeterd. Aangemelde patiënten kunnen daardoor sneller gezien en behandeld worden. Het enige wat daarvoor nodig is, is om bij de verwijzing direct de eindbrieven van medisch specialisten, revalidatiecentra en psychologische behandelingen mee te sturen.

Lees hier meer.
 
 
Lenn
Lenn focust zich op wat helpend is voor de cliënt. Persoonlijk, intensief en kortdurend. Binnen enkele dagen organiseert Lenn een Goed Gesprek met een ervaren psycholoog. Samen ontdekken wat iemand nodig heeft om verder te kunnen. Misschien is iemand al na één gesprek geholpen. Meer nodig? Dan gaat Lenn samen met de cliënt aan de slag, gericht op hoofd én lijf. Lenn biedt begeleiding (face-to-face, digitaal en in het groen) met psychologen en bewegingsdeskundigen.

Meer weten of overleggen? Bekijk de website of neem contact op via (0)85 8228262.  

 

Wist je dat...

Tips en feitjes voor en over de regio
  • De e-healthmodule voor ALK (aanhoudende lichamelijke klachten) vernieuwd is en daarmee verbeterd. Wil je voor jouw huisartsenpraktijk deze poster op groot of klein formaat ontvangen? Dan kun je hiervoor contact opnemen met Marieke Couwenberg via m.couwenberg@praktijksteun.nl.
  • Je in Siilo ook een patientdossier met elkaar kunt delen. Bekijk hier hoe je dat kunt doen.
  • De Netwerkintake een werkwijze is om het gesprek te voeren als start van een behandeltraject, een second opinion of een andere behandelvorm, om een breed beeld te krijgen van de problemen die spelen en wie erbij betrokken zijn. Lees hier meer over de Netwerkintake.
  • Er op 25 september 2024 de voorstelling 'Waar geen woorden voor zijn' plaatsvindt. Deze voorstelling gaat over seksueel kindermisbruik en de effecten daarvan op latere leeftijd. Bekijk hier de uitnodiging.
  • Er vanuit psychologiepraktijk Reeshof een online psychologiewinkel is ontwikkeld waar patiënten psycho-educatie kunnen verkrijgen? Deze vind je hier.
  • (Kinder) Therapiepraktijk Tilburg vanaf medio augustus ook dramatherapie gaat aanbieden? Bekijk hier de website.
  • Oudervereniging Balans op 10 september een thema avond organiseert over het onderwerp; Waarom loopt mijn kind vast in het onderwijs? Lees hier meer en meld je aan.
  • Stichting Avondje Uit vanaf 6 september met een nieuw traject van start gaat: 'Lekker in je Vel'. Dit programma is ontwikkeld voor jongeren & jongvolwassenen tussen de 16 en 36 jaar en biedt hun de kans om gedurende de periode van het programma te werken aan persoonlijke doelen en welzijn. Lees hier meer.
  • De gezinsmanager op Zorgdomein te vinden is?
  • Dat 'Mannen Praat' een activiteit is van R-newt en bedoeld is voor jonge mannen/vaders om met elkaar in gesprek te komen, ervaringen te delen en elkaar te steunen? Lees meer.
  • Dat er in Tilburg een Autisme Informatie Centrum (AIC) bestaat? De kracht van het AIC ligt in het lotgenotencontact, leren en delen van elkaars ervaringen en het zoeken naar de juiste hulp.
  • Student Connection een activiteit is voor studenten (ook internationaal) uit Tilburg die het lastig vinden om contact te maken met andere studenten? De activiteit is bedoeld om studenten op een laagdrempelige manier in contact te brengen met elkaar en om hun netwerk te vergroten. Download hier de poster voor huisartspraktijken. 



Agenda​​​​​​


Contact

Vragen? Suggesties? Opmerkingen? Neem contact op met...

Telefoonnummer PrimaCura GGZ: 088 - 201 38 24

Relatiebeheerder Eerstelijns GGZ
Petra Geerts

Programmamanager GGZ
Marieke Couwenberg

Kaderarts GGZ
Femke Migchelbrink

Operationeel directeur
Niek Janssen

Medisch bestuurder
Leonie Tromp

                                                                                             
PrimaCura GGZ | Hofstraat 167, 5641 TD Eindhoven | T: 088 - 201 38 24
E: info@primacuraggz.nl | www.primacuraggz.nl