In deze scholing gaan we met kennissessies van professionals uit de regio dieper in op ‘de klantreis bij ADHD’, ‘wat de huisarts, jeugdarts en het ETZ kan betekenen bij ADHD.’ Daarna kun je een keuze maken tussen de kennissessies ‘psycho-educatie’ of ‘diagnostiek en medicamenteuze behandeling’. Wil je ook met nieuwe kennis en praktische handvatten naar huis op 1 april? Meld je dan hier aan.
Praktisch
Datum: dinsdag 1 april 2025
Tijd: 18.45 tot 21.00 uur
Accreditatie: Accreditatie voor deze scholing wordt aangevraagd voor huisartsen, kinderartsen, jeugdverpleegkundigen, jeugdartsen en de POH-GGZ.
Programma
- 18.45 uur Inloop en ontvangst
- 19.00 uur Kennissessie 1: deze sessie vindt plenair, met de gehele groep samen, plaats.
Op reis door de aanpak ADHD bij jeugd
Door: Carien Smeets (kinderarts ETZ), Corien van Wijnhoven (huisarts) en Marieke Duif-Klessens (Arts M+G/jeugdgezondheid)
Hoe hebben we de zorg voor kinderen met ADHD georganiseerd in de regio Midden-Brabant? Aan de hand van een casus nemen we jullie mee “op reis” door de aanpak ADHD bij jeugd. Van een eerste bezoek bij de huisarts vanwege het vermoeden van ADHD naar een afspraak bij de jeugdarts om vervolgens doorverwezen te worden naar de ADHD-poli (of niet…). - 19.30 uur Kennissessie 2: je kan een keuze maken tussen één van de twee onderstaande kennissessies om bij te wonen. Voor beide kennissessies dien je vooraf een casus, met daarbij je vraag aan te leveren. Stuur deze naar Klaartje van Esch via k.vanesch@nullpraktijksteun.nl voor 25 maart.
A) Medicatie
Door: Carien Smeets (kinderarts ETZ)
Tijdens deze kennissessie wordt door kinderarts Carien Smeets ingegaan op wat het ETZ kan betekenen bij ADHD. Vanuit hier wordt onder andere ingegaan op medicatie en diagnostiek bij jeugdigen met ADHD.
of B) Psycho-educatie
Door: C.C. Manschot-Putman (Orthopedagoog-Generalist werkzaam bij GGD Hart voor Brabant) en Tika Edel (orthopedagoog werkzaam bij GGD Hart voor Brabant)
In deze sessie geven we uitleg over ADHD bij kinderen en jongeren, met name waar je als professional op moet letten bij ADHD-gerelateerde klachten. Aan de hand van casuïstiek proberen we de problemen toe te lichten waar kinderen en jongeren met ADHD tegen aan lopen, en geven we adviezen die je als professional aan ouders en school kunt geven om deze kinderen en jongeren zo goed mogelijk te begeleiden. - 20.30 uur Afronding en de mogelijkheid tot napraten
Ben jij erbij?
Meld je vóór 24 maart aan voor deze scholing. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.
Vragen?
Voor vragen over de bijeenkomst kun je terecht bij Klaartje van Esch via k.vanesch@nullpraktijksteun.nl of 06-14321774.